Diagnodent

Kavo Diagnodent

Effectieve preventie, vroegtijdige behandeling

Patiënten stellen steeds hogere eisen aan hun eigen gezondheid en dus ook aan de tandarts. Liever dan adequaat behandeld te worden, willen ze dat de tandarts hen op pro-actieve wijze helpt om tandbederf te voorkomen. Daarvoor is het nodig dat de tandarts zelfs de kleinste defecten in een vroeg stadium kan opsporen. Dit maakt immers een zo effectief mogelijke behandeling en daarmee veel geringer dan waarneer het probleem pas in een later stadium wordt ontdekt.


Met traditionele hulpmiddelen zijn beginnende problemen onder een op het oog intact oppervlak vaak niet waar te nemen. Met KaVo DIAGNOdent wel. De weerkaatsing van het laserlicht waarmee de tand wordt afgetast, stelt de tandarts in staat om zelfs de kleinste veranderingen in het glazuur te zien. Het tandoppervlak en de spleten tussen de tanden kunnen zo zorgvuldig worden gescand zonder enige druk uit te oefenen. U loopt dus niet het risico dat u het glazuur aantast met een scherp instrument en uw onderzoek veroorzaakt bij de patiënt niet het geringste ongemak. Wordt op een tand cariës waargenomen, dan wordt dit kenbaar gemaakt met een akoestisch signaal.

Bovendien is op de display van de KaVo DIAGNOdent afleesbaar in welke mate op die plaats van cariës spake is: hoe hoger het getal, hoe groter de schade.

Onderzoek met de KaVo DIAGNOdent

Maakt sneller en effectiever ingrijpen mogelijk, als het probleem van cariës nog zeer gering is. Zo kunt u op de meest effectieve manier inspelen op de roep van uw patiënten om effectieve preventie.

>
Linkermenu pictogram
Tandartsenpraktijk van Nijenrodeweg
Rechtermenu pictogram